Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Környezetbarát szállítás

Környezetbarát szállítás

Futárszolgálati fő partneremnek a GLS-t választottam. Törekszik a "zöldebb" csomagszállítás irányába.

Tettekkel egy élhetőbb jövőért

A GLS célzott intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a csomagszolgáltatással kapcsolatos összes tevékenységét környezetkímélő módon végezze. A cél az erőforrások minél hatékonyabb felhasználása, valamint a különböző folyamatok optimalizálása.

Járművek

A GLS a nagyobb üzemanyag-hatékonyságra, és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére törekszik. Folyamatban van a teljes járműflotta fokozatos lecserélése környezetkímélőbb típusokra – ez a szerződéses alvállalkozók járműveire és a GLS saját vállalati személyautóira is kiterjed.

Túratervezés

A GLS modern, tervezőprogramok segítségével fejleszti üzemi folyamatait és szállítási eljárásait. Optimális útvonaltervezéssel törekszik szállítási útvonalai szisztematikus lerövidítésére.

Telephelyek

„Zöld” szempontok a GLS építkezéseinél: A cég új épületek építése, továbbá átépítések, felújítások, bővítések során nagy hangsúlyt helyez a környezettudatosságra. Ahol csak lehet, csapadékvíz-gyűjtő és -hasznosító rendszert, napelemes rendszereket, újrahasznosítható építőanyagokat és hőszivattyús fűtést alkalmaz.

Egyéb tevékenységek

A GLS nagy gondot fordít arra, hogy tökéletesítse, környezetbaráttá tegye eljárásait: ennek a törekvésnek a részeként például egész Európában átállt a digitális számlák, kézbesítési munkatervek és elismervények használatára. Az üzleti utak számát is csökkentette: lehetőség szerint videokonferenciákkal váltja ki ezeket